Digitální pavlač: Učební pomůcky z dotací 2022 – otázky a odpovědi

DIGI centrum Plzeň  > Aktuality >  Digitální pavlač: Učební pomůcky z dotací 2022 – otázky a odpovědi
0 Comments

Záznam ze setkání

„Je sice pravda, že s technologiemi budou mít učitelé vždy více práce, ale bez nich nebudou mít brzy žádnou.“

Bořivoj Brdička

Na naše další setkání DIGI centra ELIXÍRU v Plzni zvu všechny učitele se zájmem o rozvoj digitálních kompetencí žáků v souvislosti s dovednostmi nové informatiky. Akce je určena pro všechny aktivní učitele bez ohledu na Vaši aprobaci a stupeň vzdělávání.

MŠMT s využitím Národního plánu obnovy poskytne školám finanční prostředky v roce 2022 (mateřským školám a základním školám a gymnáziím)v roce 2023 (středním školám a konzervatořím a zbývajícím základním školám a gymnáziím, které nebudou podpořeny v roce 2022). Cílem je vybavení škol pokročilými digitálními technologiemi – digitálními učebními pomůckami pro rozvoj informatického myšlení a digitálních kompetencí.

Kritériem pro čerpání finančních prostředků již v roce 2022 je, že školy deklarují svůj zájem zahájit výuku podle revidovaného školního vzdělávacího programu od 1. 9. 2022 nebo tak již školy učinily od 1. 9. 2021. A právě i čerpání finančních prostředků bude tématem diskuze našeho setkání.

V jeho rámci proběhne on-line diskuse mezi učiteli a týmem MŠMT zajišťujícím informační a metodickou podporu školám v oblasti rozvoje digitálního vzdělávání. Jako hosté budou s námi také zástupci sítě KIM a IT guru NPI ČR, kteří zajišťují konzultace přímo ve školách.

Pokud poblíž vašeho města zatím není žádné aktivní DIGI centrum, doporučujeme sledovat kalendář všech center ELIXÍRU.

Čtvrtek 17. 3. od 20.00 v prostředí Google Meet.
Kapacita setkání je omezena na 200 účastníků.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *